BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Saturday, 7 May 2011

JENG..JENG..JENG.....

HAHAHA...salam semua...bertemu lagi kita pada hari dan waktu yang lain...kikiki
tajuk diskusi kita pada harini ialah,,,jeng,,jeng,,jeng,,,,,

PERKARA KITE KENE ELAK TIME TIDO

  • ELAKKAN PAKAI JAM TANGAN                                                                                                                                                                  HAA???kenapa???xley pakai jam ke mase nak tido??sebab ape?? mesti ramai yang tertanya-tanya kan???sebenarnye,utk pengetahuan tuan-tuan dan puan-puan semua,jam tangan mendedahkan diri kite dengan sinaran radioaktif yang boleh membahayakan kesihatan...so,jgn pakai ye sayang-sayangku semua..... 

  • JANGAN TIDO PAKAI COLI                                                                                                                                                                        mksudnye,time nak tido tu xya la pakai bra....jangan terkejut lak...saya tau mesti ramai yang tak selesa kalau xpakai...betol tak????hehehe.. xpela...kalau rase xselesa,korang cabut je tali belakang bra tu....thats mean bagi longgar..pelik???nk tau kenapa???haa,,,,,teruskan bace post saya kali ni...for your information,para peneliti dari Amerika Syarikat telah menemukan bahawa penggunaan bra lebih dari 12 jam meningkatkan risiko seseorang untuk mendapatkan kanser payudara....saya yakin ramai yang dah tau,tapi pura-pura xtau...jangan macam tu,mende ni penting tau untuk kesihatan kita... 

  •  JAUHKAN TELEFON BIMBIT(jangan tido ngan handphone)                                                                                                                                                               Ni lagi satu perkara yang perlu dielakkan ketika nak tido...Elakkan tido dengan handphone!!!!!!actually tido ngan fon ni da jadi kebiasaan orang-orang kite....mane boleh tido jauh-jauh ngan fon..nanti malam-malam boypren ke girlpren ke kol kan susah.....tu yang biasa remaja-remaja kita jawab yang da ade couple..biasa lah tu..hurm,...,,,kalau anda-anda di luar sane nak tau kenapa kita xboleh tido ngan telefon....check this out.......hihihiihihiiiiiii "kajian  yang dilakukan membuktikan handphone menghasilkan gelombang yang berbahaya pada kesihatan."engat Kesihatan tu penting....SAYANGLAH DIRI ANDA SEMUA....jagalah kesihatan... kuang..kuang..kuang...ase cam da jadi pakar kesihatan lak.... 


  • JANGAN TIDO DENGAN MAKE UP                                                                                                                                                                                                                                  asenye ni semua orang da tau kot sebab ape....apa????taktau?? owwww...ok!!!!sy bagitau bagi sape-sape yang taktau lagi bahaya pakai make up mase tido...KULIT MUKE SUSAH NAFAS?????haaaa,,,,,,,itulah sebabnye kenapa xbolen pakai make up mase tido...kalau pakai jugak, kulit wajah kita akan diundang bahaya...AWAS!!!nanti hilang pulak seri muka kita yang sudah sedia berseri ni..hahahaha....jadi,peringatannya disini,cucilah muka kita dulu sebelum beradu ye!!!!!  
 jadi kawan-kawan,,,,,jangan la kita ambil ringan o owang kite sokmo cakap wat dono je mende-mende gini.....xboleh!!!!bende-bende ni semua penting untuk menjamin KESIHATAN KITA....takkan la korang xsayang kat diri sendiri kot..."MENCEGAH kan LAGI BAIK DARI MERAWAT"   sooooooo,,,,,kurangkan kontroversi,tingkatkan prestasi,,ini realiti bukan fantasi,,,,kesihatan diri,,,,pandai-pandai la jage sendiri.....muahahaha...assalamualaikum...

0 comments: