BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Friday, 6 May 2011

BERANGAN SUMBER MOTIVASI

BERANGAN????????

tgok la tu..ape la yang minah sorang ni berangan..macam2

berangan ke pe tah anak dara nih????


hurmmm,,,sy tw sume suke berangan kan..kan3????
saya pon suke berangan
hehe..ok la...straight to the point je la yew...
first skali sy nak tanya,kenapa korang suke berangan ye???
ade kawan saya ckap:"sebab boring xtw nak wat pe,so sy beranganla...."
yang sorang ni pulak cakap:"best woooo berangan,ase ilang sket stress."
sebenarnya korang tau tak berangan ni adalah merupakan sumber motivasi dalam diri kita...

xcaye????betol...cube korang tengok bangunan KLCC,menara berkembar 2 sume...ha!!kalau orang yang cadang nak bina bangunan ni xberangan nak buat bangunan tinggi dan cantik macam tu mane nak ade..
so,dorang gunakan sumber berangan diorang tu untuk jadikan nya satu realiti..maka terbinalah bangunan-bangunan tersebut yang tersergam indah tu...hohohohoh

ok2!!!!kite keje,keje gak,tapi kene rehat gak...so,luangkan sedikit masa anda-anda semua dan rehatkanlah diri walau seketika untuk berangan dan berimaginasi...tapi jangan la berangan mende-mende yang merepek...

THE TRUTH is berangan merupakan sumber positif  bagi menyerlahkan kretiviti seseorang.Para saintis mendapati khayalan dapat mendedahkan jalan penyelesaian kepada masalah seseorang dan memanfaatkan kesihatan mental dan fizikal.Berkhayal pada waktu siang juga adalah satu bentuk motivasi yang mendorong kita mencuba pelbagai pengalaman baru.

2 comments:

Norita Nory said...

masa biler korg snap pic 5 dara berangan tu?? ak xsedar la masa tu... hehehe

Ummu Nazirah said...

ntoh le nory,,kome pon xegt,,,hehe,,comey kn????