BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Sunday, 7 August 2011

cerita kedai kopi

ASSALAMUALAIKUM,,,
waaaaaaaaaaa,,,,,,,,ghindu giler kt blog kte nie,,,,,,,,da lme xupdate,,,
sooooo,,rini na update cite baru dlm hidup aku,,,,

logo ni amek kat baju orientasi kite,,,

haaaaa,,,,nie la tmpt kite blaja skunk,,,,
kt cnie kite blaja kos nursing,,,
first2,kite taknak pon masok sini,,,
tapi da mungkin tersurat dalam luh mahfuz kite kene jadi nurse macam akak kite,,,
takpela,kite redha je,,,blaja mane-mane pon same je,,,
anyway,here I'm happy even not 100 percent,,,huhu
so many experience yang kite alami sepanjang kite kat  sini...
eh!jap eh,,,,kite nak tunjok gamba kawan kite kat cnie,,,
tapi dorang ni bawu 18 taon,,kite je yang 19 taon...hihi

kite ngan pijah

kite lagi ngan ibah

kat asrama AP b4 g jalan2

gamba ni kite bawu amek siang tadi b4 g masjid jamek,,,
hari ni la macam-macam pengalaman ktorang tempuh,,,,,
memori yang xdapat dilupakan,,,,,
sangat seronok n ade la yang menyedihkan,,,haha
by the way,,pengalaman la yang mematangkan diri kite,,,
soo,belajarla dari ape yang kite da alami,,
jadikanlah pengalaman harini sebagai panduan kite untuk hadapi hari esok dan seterusnye,,,
pasni,ktowg nak pegi lagi coz arini da byk sgt ktowg 'shopping'..
SHOPPING kew???
hahahahaaha,,,,xshopping pon,,,
nk tau tak ape yang ktowang beli dari kol 1 lbey sampai kol 4 ar lbey kurang kat masjid jamek????
check this out....
*
**
***
****
*****
******
*******

cantek tak seliper kite???

tengok seliper nie banyak memori terpahat
actually,kite banyak bende nak cite ngan korang sume,,,tapi,,,,,
mase tak mengizinkan,,,,hehehehe,,,pastu,,,,,confirm xabes cite n penuh lak post kite kali nie,,
takpela,t kite cite lagi laen kali,,,,,,babai,,,,,,,,,,

time kasih la pade sape-sape yang sudi bace kite punye cite harini,,,,,,,



Monday, 20 June 2011

MAKE UP CARA MUSLIMAH

9 CARA MAKE UP SEORANG MUSLIMAH
  • Jadikan ghoddul basor (menundukkan pandangan) sebagai hiasan mata anda, nescaya semakin berseri dilihat orang....
  • Oleskan lipstik kejujuran pada bibir anda nescaya semakin manis kata-kata anda,...,,
  • Gunakan pemerah pipi anda dengan kosmetik yang diperbuat daripada rasa malu yang dijual di saloon iman,,,.
  • Hiasilah kedua-dua tangan anda dengan gelang tawaduk dan jari-jemari anda dengan cincin ukhwah,,
  • Pakailah sabun istighfar yang menghilangkan semua dosa dan kesalahan yang anda lakukan,,
  • Rawatlah rambut anda dengan jilbab Islami yang menghilangkan panahan pandangan lelaki yang merbahaya,,,
  • Sebaik-baik kalung anda ialah kalung kesucian,,,
  • Bedakilah wajah anda dengan air wudu' nescaya muka anda akan bercahaya di akhirat....
Kepada Pencari Cinta Sejati, bangkitlah membaiki peribadi, ubatilah hati, keluarlah dari kitaran sengsara yang membelenggu diri,moga cinta hakiki akan kau miliki.....

Sunday, 22 May 2011

sekadar suke-suke

da lme xjenguk blog,,,actually xtw nk tulis pe,,,,huhu
tp xpe la,,,arini i juz want to share something with all of u,,,
ape perasaan korang bile korang diremove dari fren ngan seseorang dari facebook????
da la kite taktau sebab ape,,tibe-tibe,,,tau-tau je kite da di remove coz nak tengok fb dye da xley,,,
hurm,,,,,msty cdey kan,,,,at least bia la taw sbb ape kite kene remove kn,,,
tp xpe la,,,harap orang bahagia ngan hidop dye sekarang,,,
1st taw memang terkejot giler,,,tp da paham perangai dye cane,,,
so lantak die lar,,maleh da nak caghe,,,,
jangan amek aty ngan orang yang camtu,,,
juz doakan yang terbaik je untuk dye,,
k semua??????
anyway hope all of u happy today,,
oh,ye!!!b4 lupe all the bez tok sape-sape yang dapat g temuduge medsi tu,,,,
semoga berjaya!!!!

Saturday, 7 May 2011

SELAMAT HARI IBU!!!!!!!!!!!!!

HAPPY MOTHERS DAY BUAT SEMUA IBU-IBU DI MALAYSIA..... haaa,,,cpe yang panggil ibu dia mak o ma o mama o pe2 la selain dari ibu....xboleh sambut hari ibu...hahahahahaha.....juz kidding.... relax2!!!!

ucapan "selamat hari ibu" ini ditujukan khas buat ibuku yang tercinta Khuzaifah bt Hussin.....
thank you so much ibu sebab ibu dah jage kubik dari kecik sampai besar...jasamu kukenang...tak terbayar rasanya dengan ape yang telah kau berikan pada kami adik-beradik....hanya Allah yang dapat membayarnya..kubik sayang ibu......semoga ibu panjang umur dan dimurahkan rezeki selalu....amiiinnn

hargailah ibu kite selagi dia masih ade di dunia ni,...,,,ingatlah jasa yang mereka pernah bagi pada kita...kasih sayang dari mereka....sayangilah mereka hingga ke akhir hayat....sentiasalah doakan kesejahteraan hidup mereka di dunia mahupun di akhirat kelak..semoga kite sama-sama menjadi anak yang solehah...amiiinn

this video is dedicated to my beloved mother:
I LOVE U SOOO MUCH

video
thank u so much ibu.....

JENG..JENG..JENG.....

HAHAHA...salam semua...bertemu lagi kita pada hari dan waktu yang lain...kikiki
tajuk diskusi kita pada harini ialah,,,jeng,,jeng,,jeng,,,,,

PERKARA KITE KENE ELAK TIME TIDO

  • ELAKKAN PAKAI JAM TANGAN                                                                                                                                                                  HAA???kenapa???xley pakai jam ke mase nak tido??sebab ape?? mesti ramai yang tertanya-tanya kan???sebenarnye,utk pengetahuan tuan-tuan dan puan-puan semua,jam tangan mendedahkan diri kite dengan sinaran radioaktif yang boleh membahayakan kesihatan...so,jgn pakai ye sayang-sayangku semua..... 

  • JANGAN TIDO PAKAI COLI                                                                                                                                                                        mksudnye,time nak tido tu xya la pakai bra....jangan terkejut lak...saya tau mesti ramai yang tak selesa kalau xpakai...betol tak????hehehe.. xpela...kalau rase xselesa,korang cabut je tali belakang bra tu....thats mean bagi longgar..pelik???nk tau kenapa???haa,,,,,teruskan bace post saya kali ni...for your information,para peneliti dari Amerika Syarikat telah menemukan bahawa penggunaan bra lebih dari 12 jam meningkatkan risiko seseorang untuk mendapatkan kanser payudara....saya yakin ramai yang dah tau,tapi pura-pura xtau...jangan macam tu,mende ni penting tau untuk kesihatan kita... 

  •  JAUHKAN TELEFON BIMBIT(jangan tido ngan handphone)                                                                                                                                                               Ni lagi satu perkara yang perlu dielakkan ketika nak tido...Elakkan tido dengan handphone!!!!!!actually tido ngan fon ni da jadi kebiasaan orang-orang kite....mane boleh tido jauh-jauh ngan fon..nanti malam-malam boypren ke girlpren ke kol kan susah.....tu yang biasa remaja-remaja kita jawab yang da ade couple..biasa lah tu..hurm,...,,,kalau anda-anda di luar sane nak tau kenapa kita xboleh tido ngan telefon....check this out.......hihihiihihiiiiiii "kajian  yang dilakukan membuktikan handphone menghasilkan gelombang yang berbahaya pada kesihatan."engat Kesihatan tu penting....SAYANGLAH DIRI ANDA SEMUA....jagalah kesihatan... kuang..kuang..kuang...ase cam da jadi pakar kesihatan lak.... 


  • JANGAN TIDO DENGAN MAKE UP                                                                                                                                                                                                                                  asenye ni semua orang da tau kot sebab ape....apa????taktau?? owwww...ok!!!!sy bagitau bagi sape-sape yang taktau lagi bahaya pakai make up mase tido...KULIT MUKE SUSAH NAFAS?????haaaa,,,,,,,itulah sebabnye kenapa xbolen pakai make up mase tido...kalau pakai jugak, kulit wajah kita akan diundang bahaya...AWAS!!!nanti hilang pulak seri muka kita yang sudah sedia berseri ni..hahahaha....jadi,peringatannya disini,cucilah muka kita dulu sebelum beradu ye!!!!!  
 jadi kawan-kawan,,,,,jangan la kita ambil ringan o owang kite sokmo cakap wat dono je mende-mende gini.....xboleh!!!!bende-bende ni semua penting untuk menjamin KESIHATAN KITA....takkan la korang xsayang kat diri sendiri kot..."MENCEGAH kan LAGI BAIK DARI MERAWAT"   sooooooo,,,,,kurangkan kontroversi,tingkatkan prestasi,,ini realiti bukan fantasi,,,,kesihatan diri,,,,pandai-pandai la jage sendiri.....muahahaha...assalamualaikum...

Friday, 6 May 2011

BERANGAN SUMBER MOTIVASI

BERANGAN????????

tgok la tu..ape la yang minah sorang ni berangan..macam2

berangan ke pe tah anak dara nih????


hurmmm,,,sy tw sume suke berangan kan..kan3????
saya pon suke berangan
hehe..ok la...straight to the point je la yew...
first skali sy nak tanya,kenapa korang suke berangan ye???
ade kawan saya ckap:"sebab boring xtw nak wat pe,so sy beranganla...."
yang sorang ni pulak cakap:"best woooo berangan,ase ilang sket stress."
sebenarnya korang tau tak berangan ni adalah merupakan sumber motivasi dalam diri kita...

xcaye????betol...cube korang tengok bangunan KLCC,menara berkembar 2 sume...ha!!kalau orang yang cadang nak bina bangunan ni xberangan nak buat bangunan tinggi dan cantik macam tu mane nak ade..
so,dorang gunakan sumber berangan diorang tu untuk jadikan nya satu realiti..maka terbinalah bangunan-bangunan tersebut yang tersergam indah tu...hohohohoh

ok2!!!!kite keje,keje gak,tapi kene rehat gak...so,luangkan sedikit masa anda-anda semua dan rehatkanlah diri walau seketika untuk berangan dan berimaginasi...tapi jangan la berangan mende-mende yang merepek...

THE TRUTH is berangan merupakan sumber positif  bagi menyerlahkan kretiviti seseorang.Para saintis mendapati khayalan dapat mendedahkan jalan penyelesaian kepada masalah seseorang dan memanfaatkan kesihatan mental dan fizikal.Berkhayal pada waktu siang juga adalah satu bentuk motivasi yang mendorong kita mencuba pelbagai pengalaman baru.

Thursday, 5 May 2011

Aurat Wanita

salam semua...harap-harap harini sume sihat...alhamdulillah....
ok la....saya rasa korang sume mesti da bace tajuk kite arini kan....
so,AURAT WANITA yg sy nk citekan arini adlh aurat dengan lelaki yg mahram bagi seorang perempuan..
sabagai contoh: ayah, abang,dan adik lelaki....aurat ngan yang bukan muhrim,I.Allah kamu sume tau kan???
so,kite teruskan pada sesi perbincangan kite tadi...
saya pasti ramai yang taktau batas aurat perempuan dengan lelaki yang mahram dengan kite....
tetapi,mungkin jugak ade yang tau,cume rase was-was ataupun xbape sure lagi...
berdasarkan maklumat dan info yang telah saya peroleh,makanya saya ingin kongsikan maklumat tersebut dengan kawan-kawan semua....
di bawah ni maklumat yg saya dapat:

Seorang perempuan hanya boleh mendedahkan rambut di hadapan mahramnya sahaja,serta kebiasaan-kebiasaan lain sepertimana kebiasaannya ketika berada bersama perempuan Islam.Namun,tetap perlu ada rasa malu serta kemuliaan dirinya,sekalipun bersama keluarga.Tidak boleh (HARAM) bagi seorang perempuan memakai seluar pendek mendedahkan betis dan pahanya walaupon di dalam rumahnya.Demikian itu adalah perbuatan orang yang tidak berakhlak.

Jadi,sy harap kawan-kawan sume faham ape yang dimaksudkan dengan Aurat Perempuan dengan mahramnya...ya,mungkin ade yang xboleh terima ngan sume ni tp itulah hakikat sebenar yang perlu kita tahu dan perlu dititikberatkan...saya tau ade yang sudah terbiasa memakai seluar pendek di dalam rumah,di hadapan keluarga,malahan di hadapan kawan-kawan perempuan sekalipon..berubahlah..manusia boleh berubah...saya mengaku,sebelum ni pon saya tak tau yang betis pon aurat kite ngan mahram kite,tp bile da tau ni kite kene elakkan,jangan buat lagi..jage aurat kite sebagai seorang muslimah yang sejati..saya cakap ni bukan saya suke-suke je menghentam maklumat pasal aurat ni,tapi ini saya dari sebuah buku yang jawapan kat atas tu dijawab oleh seorang ustaz apabila ade seorang hamba Allah ni bertanyakan soalan tersebut...
tolonglah sampaikan pada kawan-kawan,ahli keluarga n siapa-siapa la yang tak tau lagi...I.Allah, semoga kita semua sentiasa mendapat rahmat dan keberkatan dariNya...amiinnn