BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Sunday, 7 August 2011

cerita kedai kopi

ASSALAMUALAIKUM,,,
waaaaaaaaaaa,,,,,,,,ghindu giler kt blog kte nie,,,,,,,,da lme xupdate,,,
sooooo,,rini na update cite baru dlm hidup aku,,,,

logo ni amek kat baju orientasi kite,,,

haaaaa,,,,nie la tmpt kite blaja skunk,,,,
kt cnie kite blaja kos nursing,,,
first2,kite taknak pon masok sini,,,
tapi da mungkin tersurat dalam luh mahfuz kite kene jadi nurse macam akak kite,,,
takpela,kite redha je,,,blaja mane-mane pon same je,,,
anyway,here I'm happy even not 100 percent,,,huhu
so many experience yang kite alami sepanjang kite kat  sini...
eh!jap eh,,,,kite nak tunjok gamba kawan kite kat cnie,,,
tapi dorang ni bawu 18 taon,,kite je yang 19 taon...hihi

kite ngan pijah

kite lagi ngan ibah

kat asrama AP b4 g jalan2

gamba ni kite bawu amek siang tadi b4 g masjid jamek,,,
hari ni la macam-macam pengalaman ktorang tempuh,,,,,
memori yang xdapat dilupakan,,,,,
sangat seronok n ade la yang menyedihkan,,,haha
by the way,,pengalaman la yang mematangkan diri kite,,,
soo,belajarla dari ape yang kite da alami,,
jadikanlah pengalaman harini sebagai panduan kite untuk hadapi hari esok dan seterusnye,,,
pasni,ktowg nak pegi lagi coz arini da byk sgt ktowg 'shopping'..
SHOPPING kew???
hahahahaaha,,,,xshopping pon,,,
nk tau tak ape yang ktowang beli dari kol 1 lbey sampai kol 4 ar lbey kurang kat masjid jamek????
check this out....
*
**
***
****
*****
******
*******

cantek tak seliper kite???

tengok seliper nie banyak memori terpahat
actually,kite banyak bende nak cite ngan korang sume,,,tapi,,,,,
mase tak mengizinkan,,,,hehehehe,,,pastu,,,,,confirm xabes cite n penuh lak post kite kali nie,,
takpela,t kite cite lagi laen kali,,,,,,babai,,,,,,,,,,

time kasih la pade sape-sape yang sudi bace kite punye cite harini,,,,,,,



Monday, 20 June 2011

MAKE UP CARA MUSLIMAH

9 CARA MAKE UP SEORANG MUSLIMAH
  • Jadikan ghoddul basor (menundukkan pandangan) sebagai hiasan mata anda, nescaya semakin berseri dilihat orang....
  • Oleskan lipstik kejujuran pada bibir anda nescaya semakin manis kata-kata anda,...,,
  • Gunakan pemerah pipi anda dengan kosmetik yang diperbuat daripada rasa malu yang dijual di saloon iman,,,.
  • Hiasilah kedua-dua tangan anda dengan gelang tawaduk dan jari-jemari anda dengan cincin ukhwah,,
  • Pakailah sabun istighfar yang menghilangkan semua dosa dan kesalahan yang anda lakukan,,
  • Rawatlah rambut anda dengan jilbab Islami yang menghilangkan panahan pandangan lelaki yang merbahaya,,,
  • Sebaik-baik kalung anda ialah kalung kesucian,,,
  • Bedakilah wajah anda dengan air wudu' nescaya muka anda akan bercahaya di akhirat....
Kepada Pencari Cinta Sejati, bangkitlah membaiki peribadi, ubatilah hati, keluarlah dari kitaran sengsara yang membelenggu diri,moga cinta hakiki akan kau miliki.....

Sunday, 22 May 2011

sekadar suke-suke

da lme xjenguk blog,,,actually xtw nk tulis pe,,,,huhu
tp xpe la,,,arini i juz want to share something with all of u,,,
ape perasaan korang bile korang diremove dari fren ngan seseorang dari facebook????
da la kite taktau sebab ape,,tibe-tibe,,,tau-tau je kite da di remove coz nak tengok fb dye da xley,,,
hurm,,,,,msty cdey kan,,,,at least bia la taw sbb ape kite kene remove kn,,,
tp xpe la,,,harap orang bahagia ngan hidop dye sekarang,,,
1st taw memang terkejot giler,,,tp da paham perangai dye cane,,,
so lantak die lar,,maleh da nak caghe,,,,
jangan amek aty ngan orang yang camtu,,,
juz doakan yang terbaik je untuk dye,,
k semua??????
anyway hope all of u happy today,,
oh,ye!!!b4 lupe all the bez tok sape-sape yang dapat g temuduge medsi tu,,,,
semoga berjaya!!!!

Saturday, 7 May 2011

SELAMAT HARI IBU!!!!!!!!!!!!!

HAPPY MOTHERS DAY BUAT SEMUA IBU-IBU DI MALAYSIA..... haaa,,,cpe yang panggil ibu dia mak o ma o mama o pe2 la selain dari ibu....xboleh sambut hari ibu...hahahahahaha.....juz kidding.... relax2!!!!

ucapan "selamat hari ibu" ini ditujukan khas buat ibuku yang tercinta Khuzaifah bt Hussin.....
thank you so much ibu sebab ibu dah jage kubik dari kecik sampai besar...jasamu kukenang...tak terbayar rasanya dengan ape yang telah kau berikan pada kami adik-beradik....hanya Allah yang dapat membayarnya..kubik sayang ibu......semoga ibu panjang umur dan dimurahkan rezeki selalu....amiiinnn

hargailah ibu kite selagi dia masih ade di dunia ni,...,,,ingatlah jasa yang mereka pernah bagi pada kita...kasih sayang dari mereka....sayangilah mereka hingga ke akhir hayat....sentiasalah doakan kesejahteraan hidup mereka di dunia mahupun di akhirat kelak..semoga kite sama-sama menjadi anak yang solehah...amiiinn

this video is dedicated to my beloved mother:
I LOVE U SOOO MUCH

video
thank u so much ibu.....

JENG..JENG..JENG.....

HAHAHA...salam semua...bertemu lagi kita pada hari dan waktu yang lain...kikiki
tajuk diskusi kita pada harini ialah,,,jeng,,jeng,,jeng,,,,,

PERKARA KITE KENE ELAK TIME TIDO

  • ELAKKAN PAKAI JAM TANGAN                                                                                                                                                                  HAA???kenapa???xley pakai jam ke mase nak tido??sebab ape?? mesti ramai yang tertanya-tanya kan???sebenarnye,utk pengetahuan tuan-tuan dan puan-puan semua,jam tangan mendedahkan diri kite dengan sinaran radioaktif yang boleh membahayakan kesihatan...so,jgn pakai ye sayang-sayangku semua..... 

  • JANGAN TIDO PAKAI COLI                                                                                                                                                                        mksudnye,time nak tido tu xya la pakai bra....jangan terkejut lak...saya tau mesti ramai yang tak selesa kalau xpakai...betol tak????hehehe.. xpela...kalau rase xselesa,korang cabut je tali belakang bra tu....thats mean bagi longgar..pelik???nk tau kenapa???haa,,,,,teruskan bace post saya kali ni...for your information,para peneliti dari Amerika Syarikat telah menemukan bahawa penggunaan bra lebih dari 12 jam meningkatkan risiko seseorang untuk mendapatkan kanser payudara....saya yakin ramai yang dah tau,tapi pura-pura xtau...jangan macam tu,mende ni penting tau untuk kesihatan kita... 

  •  JAUHKAN TELEFON BIMBIT(jangan tido ngan handphone)                                                                                                                                                               Ni lagi satu perkara yang perlu dielakkan ketika nak tido...Elakkan tido dengan handphone!!!!!!actually tido ngan fon ni da jadi kebiasaan orang-orang kite....mane boleh tido jauh-jauh ngan fon..nanti malam-malam boypren ke girlpren ke kol kan susah.....tu yang biasa remaja-remaja kita jawab yang da ade couple..biasa lah tu..hurm,...,,,kalau anda-anda di luar sane nak tau kenapa kita xboleh tido ngan telefon....check this out.......hihihiihihiiiiiii "kajian  yang dilakukan membuktikan handphone menghasilkan gelombang yang berbahaya pada kesihatan."engat Kesihatan tu penting....SAYANGLAH DIRI ANDA SEMUA....jagalah kesihatan... kuang..kuang..kuang...ase cam da jadi pakar kesihatan lak.... 


  • JANGAN TIDO DENGAN MAKE UP                                                                                                                                                                                                                                  asenye ni semua orang da tau kot sebab ape....apa????taktau?? owwww...ok!!!!sy bagitau bagi sape-sape yang taktau lagi bahaya pakai make up mase tido...KULIT MUKE SUSAH NAFAS?????haaaa,,,,,,,itulah sebabnye kenapa xbolen pakai make up mase tido...kalau pakai jugak, kulit wajah kita akan diundang bahaya...AWAS!!!nanti hilang pulak seri muka kita yang sudah sedia berseri ni..hahahaha....jadi,peringatannya disini,cucilah muka kita dulu sebelum beradu ye!!!!!  
 jadi kawan-kawan,,,,,jangan la kita ambil ringan o owang kite sokmo cakap wat dono je mende-mende gini.....xboleh!!!!bende-bende ni semua penting untuk menjamin KESIHATAN KITA....takkan la korang xsayang kat diri sendiri kot..."MENCEGAH kan LAGI BAIK DARI MERAWAT"   sooooooo,,,,,kurangkan kontroversi,tingkatkan prestasi,,ini realiti bukan fantasi,,,,kesihatan diri,,,,pandai-pandai la jage sendiri.....muahahaha...assalamualaikum...

Friday, 6 May 2011

BERANGAN SUMBER MOTIVASI

BERANGAN????????

tgok la tu..ape la yang minah sorang ni berangan..macam2

berangan ke pe tah anak dara nih????


hurmmm,,,sy tw sume suke berangan kan..kan3????
saya pon suke berangan
hehe..ok la...straight to the point je la yew...
first skali sy nak tanya,kenapa korang suke berangan ye???
ade kawan saya ckap:"sebab boring xtw nak wat pe,so sy beranganla...."
yang sorang ni pulak cakap:"best woooo berangan,ase ilang sket stress."
sebenarnya korang tau tak berangan ni adalah merupakan sumber motivasi dalam diri kita...

xcaye????betol...cube korang tengok bangunan KLCC,menara berkembar 2 sume...ha!!kalau orang yang cadang nak bina bangunan ni xberangan nak buat bangunan tinggi dan cantik macam tu mane nak ade..
so,dorang gunakan sumber berangan diorang tu untuk jadikan nya satu realiti..maka terbinalah bangunan-bangunan tersebut yang tersergam indah tu...hohohohoh

ok2!!!!kite keje,keje gak,tapi kene rehat gak...so,luangkan sedikit masa anda-anda semua dan rehatkanlah diri walau seketika untuk berangan dan berimaginasi...tapi jangan la berangan mende-mende yang merepek...

THE TRUTH is berangan merupakan sumber positif  bagi menyerlahkan kretiviti seseorang.Para saintis mendapati khayalan dapat mendedahkan jalan penyelesaian kepada masalah seseorang dan memanfaatkan kesihatan mental dan fizikal.Berkhayal pada waktu siang juga adalah satu bentuk motivasi yang mendorong kita mencuba pelbagai pengalaman baru.

Thursday, 5 May 2011

Aurat Wanita

salam semua...harap-harap harini sume sihat...alhamdulillah....
ok la....saya rasa korang sume mesti da bace tajuk kite arini kan....
so,AURAT WANITA yg sy nk citekan arini adlh aurat dengan lelaki yg mahram bagi seorang perempuan..
sabagai contoh: ayah, abang,dan adik lelaki....aurat ngan yang bukan muhrim,I.Allah kamu sume tau kan???
so,kite teruskan pada sesi perbincangan kite tadi...
saya pasti ramai yang taktau batas aurat perempuan dengan lelaki yang mahram dengan kite....
tetapi,mungkin jugak ade yang tau,cume rase was-was ataupun xbape sure lagi...
berdasarkan maklumat dan info yang telah saya peroleh,makanya saya ingin kongsikan maklumat tersebut dengan kawan-kawan semua....
di bawah ni maklumat yg saya dapat:

Seorang perempuan hanya boleh mendedahkan rambut di hadapan mahramnya sahaja,serta kebiasaan-kebiasaan lain sepertimana kebiasaannya ketika berada bersama perempuan Islam.Namun,tetap perlu ada rasa malu serta kemuliaan dirinya,sekalipun bersama keluarga.Tidak boleh (HARAM) bagi seorang perempuan memakai seluar pendek mendedahkan betis dan pahanya walaupon di dalam rumahnya.Demikian itu adalah perbuatan orang yang tidak berakhlak.

Jadi,sy harap kawan-kawan sume faham ape yang dimaksudkan dengan Aurat Perempuan dengan mahramnya...ya,mungkin ade yang xboleh terima ngan sume ni tp itulah hakikat sebenar yang perlu kita tahu dan perlu dititikberatkan...saya tau ade yang sudah terbiasa memakai seluar pendek di dalam rumah,di hadapan keluarga,malahan di hadapan kawan-kawan perempuan sekalipon..berubahlah..manusia boleh berubah...saya mengaku,sebelum ni pon saya tak tau yang betis pon aurat kite ngan mahram kite,tp bile da tau ni kite kene elakkan,jangan buat lagi..jage aurat kite sebagai seorang muslimah yang sejati..saya cakap ni bukan saya suke-suke je menghentam maklumat pasal aurat ni,tapi ini saya dari sebuah buku yang jawapan kat atas tu dijawab oleh seorang ustaz apabila ade seorang hamba Allah ni bertanyakan soalan tersebut...
tolonglah sampaikan pada kawan-kawan,ahli keluarga n siapa-siapa la yang tak tau lagi...I.Allah, semoga kita semua sentiasa mendapat rahmat dan keberkatan dariNya...amiinnn

Wednesday, 4 May 2011

CINTA???

Bercakap pasal CINTA nie mst rmy yg suke...
Nk2 bagi pasangan yang bercouple nie..bg mereka,CINTA ni satu kebahagiaan dan keindahan dlm hidup mereka...mereka bagaikan di awang-awangan dengan dunia percintaan mereka tu...tp,adkh mereka tahu apa hukum couple ni???dlm Islam xade istilah couple-couple ni....klu btol2 nak kn orang tu,aaaa pe lg kawen la... jangan dok sedap da declare couple,anggap org tu mahram kamu and then da boley pegang-pengang... Excuse me,korang belom lagi diikat dan disatukan bersama dengan ikatan yang sah,jangan pandai-pandai nak ikot suke hati je...
  CINTA HAWA NAFSU memang membawa padah.tp itulah yang selalu anak-anak muda dan remaja-remaja zaman sekarang ni ikot...
mule2,pandang-pandang,kenyit-kenyit mata,lepas tu.kenal-kenal,tuka-tuka nombor fon ngan alamat,pastu couple,pastu jumpe sebab ridu nak tengok muke,da jumpe mule la tangan tu menggatal nak meraba sane,meraba sini,haaaa!!!!last-last wat projek...daaa TERBUNCIT perot...yang si lelaki xnak bertanggungjawab,yang merana si perempuan tu la..dan akhirnya dengan tanpa rasa belas kasihan,maka gugurlah bayi dalam kandungan...
  Ya Allah,betapa kejamnya manusia zaman sekarang..
itulah dia nmenye cinta ikot hawa nafsu...
macam mane pulak CINTA KERANA ALLAH?????
cinta kerana Allah ni apabila seseorang itu cintakan pasangannya,then dia teros merisik n kahwin dengan dia..
Orang dulu-dulu selalu cakap bercinta selepas berkahwin adalah lebih indah....sejauh mana kebenarannya sy pon xtau sebab sy xde pengalaman lagi...hahahaha...tp...yang paling penting perlu kite ingat ialah

"CINTA ALLAH ADALAH CINTA YANG PALING HAKIKI DAN ABADI"
"CINTA ALLAH XPERNAH BERKURANG SELAGIMANA KITA SENTIASA BERUSAHA                MERAIH CINTA ALLAH" 

jadi,kita harus berusaha untuk meraih cinta Allah....dan I.Allah kita akan dapat pasangan yang juga sentiasa berusaha meraih cinta Allah...

dalam Al-Quran surah An-Nur ayat 26 ada menyebut:"Perempuan yang keji adalah untuk lelaki yang keji dan perempuan yang baik adalah untuk lelaki yang baik."

berpeganglah pada ayat tersebut kerana itu janji allah dan Allah sentiasa menepati janjiNya..
Jage maruah kite sebagai seorang muslimah..jgn sesekali kite yang mula-mula melafazkan kata cinta pada seorang lelaki yang bukan mahram...contohnya macam ni:

perempuan:abang,ayang sayang sangat kat abang,ayang cintakan abg sepenuh hati.
lelaki:err...abang pon sayangkan ayang dengan sepenuh jiwa abang.(dlm aty:weekkk,nk temuntah aku)

Ya Allah!!!betapa rendahnya martabat dan maruah kita sebagai wanita..dgn mudahnya melafazkan kata-kata cinta....dialog itulah yang biasa sy dengar dari kawan-kawan saya...saya yang dengar ni pon nak temuntah. kalau tengok depan mate,dorang pegang,peluk,cium tu lagi laa....eyyy,xtahan ase...

"Ya Allah,selamatkanlah kami dari tipu daya syaitan dan jauhkan kami dari tipu cinta manusia.dekatkanlah hati kami denganMu seandainya kami sudah jauh dariMu..amin ya rabbal 'alamin."

kesimpulannya kt sini yang saya nak bagitau ialah "raihlah cinta Allah dahulu.kemudian,carilah cinta dan pasangan yang baik dan beramal soleh serta berusaha mencari cinta Allah.I.Allah kita akan dapat pasangan yang baik kerana itu jani Allah:perempuan baik untuk lelaki yang baik."

Tuesday, 3 May 2011

RENUNGAN BERSAMA

Saye percaye sume da tw ape TANGGUNGJAWAB kite sbg seorang anak kn????
tp,pe2 pon sy nk kowg bcepe yg sy tulis nie....
Allah S.W.T tlh mewajibkan kpd manusia utk berbakti kpd kedua ibu-bapa:

"Tuhanmu tlh memerintahkn supaya engkau tdk menyembah melainkan kepadaNya semata-mata & hendaklah engkau berbuat baik kpd ibu bapa.Jika salah seorang drpd kedua-duanya atau kedua-duanya sekali,sampai kpd umur tua dlm jagaan dan peliharaanmu,maka janganlah engkau berkata kpd mereka (sbrg perkataan kasar) sekalipun perkataan 'Ah' dan janganlah engkau menengking mereka,tetapi ucapkanlah kpd perkataan yg mulia (yg bersopan santun."  (Surah Al-Isra':23)
Ok,sy rase sume faham ape yg dimaksudkn dgn ayt2 kt ats 2....ye,kite sbg seorg ank hruslh menghormati ibu bapa kite..xkire la bgaimana skalipon sikap mereka,seorg ank itu p'lu ttp sygkn & hormat pd ibu bapa coz smpy bile2 pon mrk ttp ibu bapa kite..Jadilah ANAK SOLEH,ank yg sentiase taat & berbuat bakti pd kedua ibu bapa..SAYANGILAH MEREKA.Jgn sesekali kite tinggikan suara kite pd ibubapa skalipon p'kataan 'AH'..ye,mgkn kite p'nh terlontar p'kataan 2 tnpe kite sdr @ mgkn jgk ade yg gunekn p'kataan 2 sbg bahan gurauan je,tp SUDAH TERANG LAGIKAN BERSULUH bhw kite xbley mengungkapkan p'katan 'Ah' pd mereka.....jd,andaikata kite p'nh t'sebut 'Ah' pd mrk MINTA MAAFLAH pd mereka..Bg siape yg sdh tiada ibu bapa,BERDOLAH utk mereka...I.Allah,Allah akn memakbulkn doa ank yg soleh yg sentiase MENDOAKAN KESEJAHTERAAN & KEBAHAGIAAN ibu bapa mereka....
      "  RENUNG-RENUNGKAN DAN SELAMAT BERAMAL"..hehe

Monday, 2 May 2011

Pk dlu b4 wt pe2 tndkn.....

video
salam sume....da bpe ari sy xupdate blog sy neyh...
so,arini sy nk post something yg sgt pntg..
sy nk korg pk dlu sblm wt kptsn....
nk2 kpd PENGANGGUR skunk ni...dak2 lpsn MATRIK espcially tok kwn2 sy dr KMPh dlu..
hehe....sy tw mst sume nga srabot otok dok miker nk msk u ne n kos pe....jgn la msk umart lak..hihihii
ok la...PK B4 wt kptsn...pk la dlu pe kos yg layak n korg mampu..jgn ble da msk u t bwu nk nyesal...  "Alaaaa nyesal lak aq amek kos ni...."..haa!!!!!nie la yg salu owg ckp....nk slhkn cpe???
slh dri sndr la yg xpk dlu b4 wt kptsn 2....tp sebaek2 nye lw kite keliru nk pileh mne2 kite SERAH pd ALLAH.....wt la SOLAT HAJAT n ISTIKHARAH.....I.Allah Allah akn bg yg t'baek wt kite n 2 satu2nye jln yg ade supaye kite xnyesal kelak.....korg tgok la cm lam video 2....xpk lu b4 baring kt tilam 2....hohoho..
video 2 hanye sekadar nk epykn kowg je..
pe2 pon  ALL DA BEST......

Friday, 29 April 2011

SABAR

sy tertarik ngn puisi dr PAHROL MOHAMAD JUOI......pasal sabar...kalu kwn2 sume bce puisi beliau, kompom korg jatuh cinta ngan bait2 indah dlm puisi 2......tjok puisi 2 SABAR ITU INDAH


indah kn ciptaan Allah,mcm 2 la INDAHNYA SABAR

ye!!!!jike kite mempunyai sifat sabar 2 mmg INDAh../tp utk memilikinya itu mmg sukar bg kite manusia yg lmh ni....mne xnye,lw de mnde yg xkene ngn mate kite,aaaa mule la nk melenting..nk mrh 2 mrh ini....xsbr n redha ngn ujian Allah,,...haaaaa!!!!xsbr la 2 nmenye syg ooiiii,.....
sbnrnye,nk memiliki sifat sbr 2 xlah sukar n sesusah yg kite sangke sbb klu kite ade IMAN yg KUAT n TETAP d HATI,I.Allah kte dgn mudah dpt semaikn sifat sabar 2 dlm dri kite...
INDAHNYA HIDUP kite klu kite dpt memiliki sifat sabar itu yg dah sememangnya INDAH....
jd,kite mestilah sme2 berusaha mendapatkan n memiliki KEINDAHAN SABAR 2 utk menikmati & merasai KEHIDUPAN yg SERBA INDAH...I.Allah.....

Wednesday, 27 April 2011

KETAWA

haa!!!sebot sal ketawa mesti sume suke....nk2 Fatehah Ahmad......towl x??
ketawa ni pon ad bgosnye coz org salu ckp lw ktawe kite ley ilangkn stress..
tp de owg ckp lw sokmo ketawe ni aty jd glp...towl k???
ehm...no komen...jwpn bese artis jwb..hahahaha
bg sy,nk ketawe 2 boleh tpjgn melampau2..kdg 2 de stgh org dye ketawe smpy lupe diri.... xley la g2...
org tue2 ckp jgn ketawe beria kang ade yg nanges plak...
ha!!!egt 2,jgn ketawe smpy xegt dunia....
Istighfar byk2...egt Allah....oh ye!!!!i juz want to say that ade kajian yg mencatatkan bhw klu kite ketawe,kite dpt turunkn tekanan darah tinggi dgn cpt...
tp jgn lme2 at least ketawe dlm 20 mnt jew...nk tw npe???hee..
sbb dgn ketawa kite mampu merangsang diri kite utk kekal lbih chat...
lg satuu...org ckp KETAWA AWET MUDA

ketawe cm ni kn sopan

jgn ketawe cmni.....cm da nk terkoyak pipi 2...huhu

Monday, 25 April 2011

Komputer Riba @ org kite paggil lappy

haaaaa!!!!!
arini sy nk kongsi la serba cket maklumat & info yg sy dpt tok kwn2 sume....
so,sy tw zmn skunk ni zmn da moden la cm yg korg salu ckp 2......so,sy ase mst kt sume umh da ade lappy...
nk2 cm kite plajar u*hehe...I.Allah bkal msk u....tn2 plajar u de lappy coz sume keje nk kene wt gne lappy..2 xtemasok lg nk men fb,nk surf intrnett,wt blog ag,ea pokonye mcm2 la function ict zmn skunk..tp, b'dsrkan mklmt yg sy dpt yg sy da risik dr pelbagai sumber,penggunaan lappy ni boleh memicu gangguan postur tubuh n melemahkan fizikal...dye jgk menyebabkan cedera pd saraf yg melemahkan p'gelangan tgn.Selain 2,mate kite jd mkin xchat coz cahaye dr lappy 2 bhye n xbgos tok kesihatan mate kite...nk2 klu kite dok khusuk ngadap lappy b'jam2 xbeghenti.....maklumla,skunk ni cuti except bdk2 skolh...pe lg dok ngusha cite korea la kejenye...xpon dok nengok suju....ish3!!!mcm2 la.....so,lps nk ngadap laptop boley,tp jgn lme2,pas2 beterusan je....at least rht laa stiap sejam....sygla kt dri 2 sket..ok?????
lastly but not least,"SAYANGILAH DIRI ANDA"setiap hari...VITAGEN..hihihihihi

Saturday, 23 April 2011

Sahabat




Sahabat,
Kau memberi 1000 erti buatku
Kenangan bersamamu terpahat sejuta memori indah..
Sahabat,
Di KMPh inilah tmpt b'mulanya kisah p'sahabatn kita
Bermulanya titik p'kenalan kita
Saat itu terasa indah buatku kerna mengenali kalian
Manisnya p'temuan kita yg p'tma kalinya
Nmun disini jualah kita b'pisah
Pahit yg kurasakn saat perpisahan e2
tp aku sedar pertemuan perpisahan adlh lumrah dlm khdpn...
Sahabat..
Kau tlh mengajarku erti sebuah kehidupan
terima kasih sahabat..
kerna menjadi sebahagian dlm hdpku..
tlh byk memori2 indah yg kita cipta bersama di KMPh
walau sekejap cuma
kita dpertemukan,ditakdirkan b'sama...
tp aku b'syukur kerna diberi peluang
menjalani hidup sbg pelajar matrik b'sma kalian semua
Walau jauh dimata kini
kau ttp d hatiku pasti....